SRBIJA

Na Zlatiboru i u Bajinoj Bašti prošle nedelje su održane promocije knjige “Zlatibore pitaj Taru”. Ova dvojezična knjiga nastala je kao plod dobre saradnje turističke regije Zapadna Srbija.

Ponuda seoskog turizma u Srbiji je sve sadržajnija i kvalitetnija. Raste broj etno kuća, domaćinstava i etno sela koja su u ponudi kako domaćim tako i stranim gostima.

Dolaskom kruzera „Victor Hugo“, koji je pristao na Međunarodno putničko pristanište u Sremskoj Mitrovici, zvanično je počela nautička turistička sezona.

Er Srbija je uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Na ovoj relaciji srpska nacionalna avio-kompanija saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta.

Danas u Zrenjaninu počinje Digitalk, četvorodnevni događaj otkrivanja digitalnih tajni i tehnoloških inovacija. Srpski festival svetske muzike u Gornjem Milanovcu, od sutra, pa sve do utorka, pored niza koncerata etno

U Srbiji nedostaje radnika u turizmu, i to svih kategorija, od kuvara i konobara, do pomoćnih radnika. Mladi nerado traže posao u turizmu.

Beograd i okolina nude niz destinacija savršenih za kratka vikend putovanja. Ne zahtevaju mnogo planiranja, a pružaju zanimljive sadržaja i zasluženu pauzu od svakodnevnog rada.

Završen je javni poziv za dodelu podsticaja za seoski turizam u Srbiji. Prema prvim rezultatima stigla je 191 prijava, a očekuje se više od 200. Isplata sredstava će početi u

Dentalni turizam dovodi ogroman broj ljudi u Srbiju. Putnici iz Zapadne Evrope, pa čak i Kanade, SAD i Rusije, dolaze u Srbiju upravo ovim poslom – da popravljaju zube.

Najveći uspeh za više od tri godine rada zlatiborske Gold gondole su zadovoljni putnici za koje je vožnja najdužom gondolom na svetu iskustvo van svake kategorije.