CRNA GORA

Crna Gora tek treba da na pravi način valorizuje svoja ruralna područja kao turističke destinacije. To je odlična razvojna šansa za nedovljno razvijene opštine na severu zemlje, ali i za

Hotelijeri u Herceg Novom zadovoljni su trenutnom popunjenošcu kapaciteta i registruju nešto veći procenat broja gostiju. Ovaj podatak nagoveštava mogućnost znatno bolje posete tokom predstojece letnje sezone.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore učestvovala je u radu Generalne skupštine Evropske komisije za putovanja koja je održanu prošle nedelje u litvanskom Kaunasu.

Crna Gora i Italija ponovo će biti povezane trajektom već tokom ove letnje sezone. Kao rezultat višemesečnih pregovora postignut je dogovor između kompanija Barska plovidba i Adria ferries.

Kao rezultat studijske posete novinara iz Velike Britanije, objavljen je članak u kojem se ističe Crna Gora kao izuzetno atraktivna destinacija koja nudi odličan odnos cene i kvaliteta, posebno u

Treće izdanje multimedijalne-sportske manifestacije „Festival vjetra“ završeno je proteklog vikenda u Tivtu koncertima podgoričkog Randoma i beogradskog Eyesburn-a.

U okviru promotivne kampanje koju je Nacionalna turistička organizacija Crne Gore realizovala u saradnji sa čuvenom globalnom medijskom kućom BiBiSi, u toku je snimanje putopisne emisije.

Luka Budva predate je na upravljanje Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom, što predstavlja i prvi korak ka punoj valorizaciji potencijala Budve u kontekstu pomorskog saobraćaja.

Planina Jelovica postaje jedna od najprivlačnijih destinacija na severu Crne Gore, sa tendencijom da preraste u veliko turističko naselje spremno da prihvati veliki broj gostiju.

U utorak uveče širom Crne Gore povodom Dana nezavisnosti održani su brojni koncerti. Mnogobrojna publika je uživala u nastupima regionalnih muzičkih zvezda.