REPUBLIKA SRPSKA

Grad Banja Luka će u ovoj godini finansijski podržati 40 različitih dešavanja u nameri da se obogate sadržaji za posetioce grada na Vrbasu.

U Republici Srpskoj je od ponedeljka, 27. maja, počela da se sprovodi Anketu o privatnim i poslovnim putovanjima stanovništva na teritoriji Srpske.

Hercegovinu iz godine u godinu posećuje sve veći broj turista koji u poslednje vreme pokazuju i veliko zanimanje za sportski turizam.

Turistički poslenici Republike Srpske zadovoljni su rezultatima u prvom kvartalu ove godine, navodeći da su nastavljeni pozitivni prošlogodišnji trendovi.

Za prva tri meseca ove godine Republiku Srpsku je posetilo preko 90.000 turista. Broj dolazaka rastao je iz meseca u mesec. Prvomajski praznici u Trebinju postali svojevrstan brend i motiv

Londonski Tajms je sastavio listu od deset najatraktivnijih lokacija za letovanje na planinama širom Evrope. Bosna i Hercegovina je na 4. mestu top 10 najatraktivnijih planinskih destinacija u Evropi.

Najveća rok grupa na ovim prostorima – Bijelo dugme, nastupiće 5. jula na Banja Luka festu, a u okviru svoje slavljeničke turneje kojom obeležavaju 50 godina od osnivanja.

Ovogodišnji Banjaluka festa biće održan od 4 do 6. jula na tvrđavi Kastel. Glavna zvezda otvaranja je muzički virtuoz na violončelu Stjepan Hauser.

Trebinje, zbog svog geografskog položaja, blage klime i lepote, sve češće je izbor i za organizaciju velikih skupova – naučnih, političkih, kulturnih.

Počele su aktivnosti u okviru realizacije projekata osvjetljenja banjalučke tvrđave Kastel. Na ovaj način svi posetioci će moći uživati u razgledanju tvrđave i u večernjim časovima.