REGION

Tokom prošle godine Kumrovec je posetilo trideset hiljada Amerikanaca i oko sto hiljada stanovnika drugih bivših jugoslovenskih republika, uglavnom Slovenci, Bosanci, Crnogorci.

Evropska komisija objavila da je holandska platforma za rezervaciju smeštaja Buking stavljena pod nove strože mere za zaštitu konkurencije.

Španija je ove godine ponela titulu zemlje sa najboljim plažama na svetu. Na listi su se našle i tradicionalne destinacija za letnji odmor u regionu.

Turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela, a neki hoteli popunjeni su i do 80%. Gostiju ima, a buking hotela je odličan. Najave za ljetnju sezonu su za sada

Kod poznatog grčkog letovališta pojavila se velika ajkula. Na Uskrs, ajkula duga tri i po metra snimljena je u luci Volos.

Novo istraživanje Svetskog saveta za putovanja i turizamotkriva da će ova godina biti rekordna kada su putovanja i turizam u pitanju.

Među različitim načinima promocije turističkih potencijala svoje mesto sve više zauzimaju i specijalizovane mobilne aplikacije. Jedna od njih, “Vikendholičari” predstavljena je na nedavnom Sarajevo Destination Festivalu. (Destinejšn)

U Sarajevu danas počinje Destination festival koji promoviše turističku ponudu regiona, Evrope i sveta. Zatvara ga koncert etno grupe Divanhana u subotu veče. Takođe u subotu, započinje 21. budvanski karneval.

Sa poboljšanim digitalnim sadržajima, tvrđave u regionu, poput Kanli kule u Herceg Novom ili Vranduk kod Zenice, postale su atraktivnije destinacije za posetioce.

Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Decenijama se turizam kontinuirano razvija i postao je integralni deo našeg načina života. Doneo je stvaranje vrednosti, prosperitet i otvorenost prema svetu