HRVATSKA

Iako je istorija Briona, važne tačke hrvatskog masovnog turizma,  daleko starija, mnogi dolaze u ovaj nacionalni park upravo zbog priča o Titu, koje su još uvek aktuelne.

Turističke brojke u predsezoni na krajnjem jugu Hrvatske obećavaju nove sezonske rekorde. Korčula i Pelješac već su puni gostiju.

Hvar je najsunčanije ostrvo hrvatskog primorja što ga, uz blagu mediteransku klimu i lepotu prirode, svrstava u red najboljih za odmor.

Nacionalnih udruženja turističkih vodiča Hrvatske, Slovenije i Italije uputila su zajednički dopis Evropskom parlamentu u kome traže podršku svojoj struci u kojoj su, kako kažu, potrebna specifična znanja.

Brodska linija između Budve i Dubrovnika trebalo bi da počne da saobraća 29. juna, najavio je ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore, Filip Radulović.

Osim Splita, Dubrovnika i Hvara, Hrvatska nudi i neke manje poznate tradicionalne gradove i mirna ostrva gde se može uživati na letnjem odmoru.

Regija Kvarner je i službeno dobila preporuku za usvajanje titule Evropske regije gastronomije u 2026. godini. Ovu preporuku je dala stručna komisija Instituta za gastronomiju i turizam nakon obilaska regije.

Američki magazin Global Traveler organizovao je u Filadelfiji godišnju dodelu nagrada. Čitaoci ovog popularnog magazina već drugu godinu za redom izglasali su Dubrovnik kao najbolje odredište za grupna putovanja.

Prema rezultatima istraživanja Hrvatska i dalje zauzima sam vrh najpopularnijih inostranih odredišta Austrijanaca za odmor i turistička putovanja.

U Dubrovnik se dolazi zbog njegove lepote, ali i zbog – prestiža. Ove godine dubrovčki turistički poslenici očekuju neverovatnu cifru od tri miliona posetilaca.