Šumadija među 10 vinskih regija Evrope

Šumadija je svrstana među „Deset vinskih regija Centralne i Istočne Evrope koje bi mogli da prijatno iznenade u 2024“ i koje vredi posetiti, objavio je poznati vinski sajt Winesofa.

Adut za posetu ovoj regiji je njen veliki vinski i turistički potencijal, kao i istorijski značaj vinske Šumadije. “Šumadija nije najvažnija vinska regija u Srbiji. Nije ni najveća. Nije ni najpoznatija, niti sa najdužom istorijom. Pa ipak, većina Srba je privržena Topoli i Oplencu. Tu je kralj Petar I osnovao vinariju, pored koje se nalaze i velika crkva i mauzolej, stvorivši mesto za svojevrsna hodočašća tokom kojih možete posetiti i nekadašnju kraljevsku vinariju”, piše u članku. “Topola je šarmantan grad, sa Crkvom Svetog Đorđa i Mauzolejem Karađorđevića na vrhu Oplenca koje morate videti, a pored, u centru grada, u šarmantnoj staroj vili, grad ima vinoteku, samo sa vinima iz regiona”, navodi se.

Podeli na:

Pogledajte još:

Avionsko sedište 11A?

Zbog čega nikad ne treba da rezervišete sedište 11A u avionu? Ovo sedište eksperti za putovanje nikako ne preporučuju, a