Lonely Planet: Hrvatska među top 10 zemalja za 2024. godinu

Po globalnom vodiču za putovanja Lonely Planet, Hrvatska svrstana među deset najboljih zemalja za narednu godinu. Ove prestižne nagrade dodeljulju se svake godine destinacijama širom sveta.
Po globalnom vodiču za putovanja Lonely Planet, Hrvatska svrstana među deset najboljih zemalja za narednu godinu. Ove prestižne nagrade dodeljulju se svake godine destinacijama širom sveta.

Globalni vodič za putovanja Lonely Planet (Lonli planet) svake godine dodeljulje prestižne nagrade destinacijama širom sveta koje su rezultat odabira kreiranog na osnovu predloga brojnih stručnih autora ovog vodiča.

U ovoj godini, Hrvatska je svrstana među deset najboljih zemalja za narednu 2024. godinu.
Povodom obeležavanja 50. godišnjice Lonely Planet je objavio popis 50 najboljih svetskih destinacija u pet kategorija.

Hrvatska se našla među 10 najboljih zemalja, kao destinacija koja obavezno treba da se poseti u 2024. godini. Ovo priznanje potvrđuje status Hrvatske, kao kvalitetne i izuzetno lepe destinacije, čija je globalna prisutnost sve veća. Posebno je važna prirodna baština, ali i bogata kultura. Kako prenosi Turistički magazine, Lonely Planet opisuje Hrvatsku kao zemlju prelepe obale sa velikim brojem ostrva, zemlju sa gordim planinama, istorijskim gradovima i dodaje:

Ako vaše mediteranske fantazije uključuju opuštene dane uz tirkizno more u senci drevnih zidina utvrđenih gradova, Hrvatska je pravo mesto da ih pretvorite u stvarnost. Pored Hrvatske, među najboljim zemljama nalaze se Mongolija, Indija, Maroko, Čile, Meksiko, Karibi, Benin, Uzbekistan i Pakistan. Pored popisa najboljih zemalja objavljene su i liste najboljih svetskih destinacija u kategorijama za najbolju održivu destinaciju, najbolji grad, najbolju regiju kao i u kategoriji destinacija s najboljom vrednosti za uloženi novac.

Podeli na:

Pogledajte još:

Sabor srpske harmonike

Proteklog vikenda u Mrčajevcima su održane kvalifikacije za prvi Sabor srpske harmonike, koji će se održati 29. i 30. juna

Čuvari tradicije

U Vognju kraj Rume nedavno je održana manifestacija Čuvari tradicije Đeram. Po tradiciji, ovaj sremski festival obeležila je raznovrsna muzika

„Titovi Brioni“

Iako je istorija Briona, važne tačke hrvatskog masovnog turizma,  daleko starija, mnogi dolaze u ovaj nacionalni park upravo zbog priča